onsdag 17 juni 2009

Flytta till landet


Jag skulle verkligen vilja rekommendera att våga kolla på områden utanför London om du ska flytta till England. London är fantastiskt, men det är inte alltid helt enkelt att bo där. Om du får välja var du ska bo under några år, så finns det också otroligt mysiga ställen utanför storstaden. Speciellt om du har familj med småbarn så kan det passa bättre. Man kan t.e.x. bo utanför Kent, i Cornwall eller i det idylliska Cotswolds-området med alla otroligt fina byar. Det är dyrt med hus i populära byar på landsbygden, men inte dyrare än vad det är i London.


Om du vill testa att bo i en engelsk storstad så finns det andra spännande storstäder som t.e.x. trendiga Manchester. Det är en stad som ligger i norra England och har en stark arbetarkultur som har format staden. I Manchester finns det ett sprudlande studentliv, brett kulturutbud med stor musikscen. Band som Oasis, Elbow, Take That, The Ting Tings, Chemical Brothers mfl., mfl. är från Manchester.


Eller varför begränsa sig till England om man vill testa något annorlunda? Cardiff i Wales är en annan stad som är på "g" och har konserter, studentliv, klubbar och slott. Dessutom så finns ju den klart coolaste/mest intressanta dialekten i Wales...


Skottland med mysiga Edinburgh är ett hett alternativ för dig som gillar mysiga miljöer, pubar och shopping. Kan inte bli mycket charmigare än så liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar