torsdag 25 juni 2009

Pappersarbete....

Det är få g1"nger som man uppskattar så mycket att Sverige är med i EU som när man flyttar till ett annat EU-land. Det är minimalt med papper som man egentligen behöver ha med för att börja jobba i Storbritannien. Oftast behöver man bara sitt pass och en C.V. Sedan är det klart att det kommer en massa papper att fylla i senare för att komma in i det engelska systemet om du beslutar dig för att stanna kvar efter ett år.

Om du börjar jobba i England så kommer du att behöva ett National Insurance Number. (Det funkar nästan som vårt personnummer.) Det är inget du behöver söka innan, utan du gör det efter du fått jobb. Om du någon gång bott tidigare i Storbritannien och då fått ett National Insurance Number så använder du samma nummer igen, numret är personligt och gäller livet ut.

En sak som kan vara bra att tänka på är att ha en svensk postadress i Sverige. Att ha sina föräldrars adress t.e.x. som kan hålla utkik efter viktiga brev. Man kan ju eftersända till en början, men efter ett tag kan det vara bättre att uppge en svensk postadress om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar